Къде е битката между лявото и дясното, пита риторично Надежда Нейнски

Къде е битката между лявото и дясното, пита риторично Надежда Нейнски
A A+ A++ A

Не знам къде е битката между лявото и дясното. Това размиване на политическите линии се прави съзнателно. Това смята бившият външен министър Надежда Нейнски. Това, което видяла в 45-тия парламент, било в резултат от дискредитирането на парламентаризма, коментира тя пред bTV.

Според нея хората ясно са показали искат промяна. Тази промяна е по отношение на равенството пред закона. Законите са достатъчни, не е нужно да се правят нови. Въпросът е те да се прилагат. В случая, когато прокуратурата се използва само като инструмент, тогава хората изпитват усещането, че са се загубили в тази демокрация и това ги кара да започнат да изпитват съмнения към нея. Това коментира пред bTV Надежда Нейнски.

Що се отнася до предстоящите избори и резултатите след тях, тя бе категорична, че са необходими ясни мнозинства. Според нея не бива да има притеснения относно промените в Изборния кодекс и вота в Турция.

"Ако видим последните избори, когато все още важеше ограничението за 35 секции, броят на гласувалите в една секция в Турция беше доста по-малък, от тези във Великобритания. Партиите, които имат притеснения относно вота могат да изпратят свои застъпници и да проследят как протича вотът. Не трябва да забравяме, че вотът ще бъде машинен, а това ще бъде огромно изпитание и за България, и за чужбина", каза тя.

"Най-голямото предизвикателство на тези избори ще бъдат машините", категорична бе Надежда Нейнски.

В коментар за служебният кабинет, Нейнски определи новият външен министър Светлан Стоев като професионален дипломат. "Не би могло да се очаква промяна по която е да е линия на външната политика. Важно е обаче да се знае България къде стои по отношение на геополитическите предизвикателства. Светът се променя по отношение на нови изпитания за всички и аз винаги давам за пример темата с енергетиката, защото това е най-големият тест за геополитическата ориентация на различните лидери и политически партии не само в България, но и в чужбина", обясни тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници