Хаос с обработката на протоколи във Варна и Бургас, напрежение в Горна Оряховица (ОБНОВЯВА СЕ)

Хаос с обработката на протоколи във Варна и Бургас, напрежение в Горна Оряховица (ОБНОВЯВА СЕ)
A A+ A++ A

Огромни опашки се извиха в Двореца на културата и спорта във Варна, където се обработват протоколите. Хората са чакали цяла нощ и по думите ми с оглед на лошата организация ще продължат да чакат.

Около 670 са секциите в морската столица, които трябва да бъдат обработени.

Бунт и напрежение в Горна Оряховица. Членове на секционни избирателни комисии чакат в сградата на Общината цяла нощ, за да отидат тепърва в Районната избирателна комисия. Оттам са направили прогноза, че ще могат да обработят резултатите им чак в сряда. 

„В момента РИК обработват номер 36. В момента отиват 60 автобуса. Тук сме 39 секции, които трябва да бъдат обработени. Няма как да стане, не в рамките на деня, а вероятно до сряда. Ние стоим тук заключени и искаме разрешение на въпроса какво да правим, сто души сме”, разказа член на избирателна комисия.

Те предлагат чувалите с бюлетините да бъдат заключени и пазени отговорно, докато Районната избирателна комисия е готова да ги приеме.

Хаос с бюлетините и в Бургас

В Бургас автобуси от цялата област изчакват на Морската гара. Те ще бъдат ескортирани с полицейски патрул до зала „Бойчо Бръзов”, където Районната избирателна комисия ще ги приеме. Последните автобуси са пристигнали около 4 часа сутринта.

Членовете на избирателните комисии изчакват около 7-8 часа без храна и вода. Някои се заканиха да оставят чувалите с бюлетините и да си тръгнат. Повечето чакащи споделят, че се чувстват изнервени и изморени.

Членове на СИК чакат с часове на дъжда в Хасково, припадат по стълбите

Хаос цари при предаването на изборните протоколи в Хасково. Членове на секционни избирателни комисии са чакали с часове на открито пред спортната зала „Дружба” в града.

„Пристигнахме в 12.30 ч от Свиленград, а успяхме да влезем чак в 5.30 ч. Валя ни и дъжд, и сняг. Хора припадаха по стълбите. Наложи се пет пъти да викаме линейка”, разказа пред TrafficNews Надка Николова, председател на секционна комисия.

Въпреки разкритите 20 приемни в РИК Хасково отчитането на изборните книжа става изключително бавно. По думите на Николова,до преди час са прииждали автобуси и в момента има много хора отвън.

„Всеки път на изборите се чака, но такова нещо не е имало досега. Изключително слаба организация”, коментира жената

 

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници