Сърбия ще получи дата за преговори с ЕС в края на 2013 г.

Сърбия ще получи дата за преговори с ЕС в края на 2013 г.
Сърбия може да се надява да получи дата за начало на преговори за членство в Европейския съюз най-рано в края на 2013 г., пише белградският вестник „Вечерне новости“. Снимка: dw.de
A A+ A++ A

Сърбия може да се надява да получи дата за начало на преговори за членство в Европейския съюз най-рано в края на 2013 г., пише белградският вестник „Вечерне новости“.

Макар че окончателната версия на доклада на Европейската комисия за напредъка на страната още не е готова, вече е известно, че в този анализ ще има критичен тон, пише изданието, като се позовава на дипломатически източници в Брюксел.

Определящи за началото на преговорите със Сърбия ще бъдат изборите в Германия, насрочени за следващия септември, предаде БТА.

„Европейската комисия чака да види какво ще направи правителството в Белград в провеждането на европейските реформи и решаването на мрачната икономическа ситуация и предлага на страната всякакво възможно сътрудничество, макар предизвикателствата да са големи“, заявила представителката на институцията за отношения със Сърбия Мириам Феран, цитирана от вестник „Блиц“.

В Европейския парламент в разговор на евродепутати със сръбския вицепремиер Сузана Грубиешич, Мириам Феран заяви, че когато става дума за изпълнението на реформите, Сърбия тази година е била в специална ситуация заради общите избори.

Тя посочила, че това ще бъде взето предвид по време на изготвянето на годишния доклад на Европейската комисия за напредъка на Сърбия в реформите и изпълнението на условията за напредък към членство в ЕС.

#преговори за членство #ЕС #вестник „Блиц“ #Германия #вестник „Вечерне новости“ #Сърбия #интеграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници