Ръст на товарните превози отчете Летище София през август

Ръст на товарните превози отчете Летище София през август
Ръст от 3,3% на обработените товари отчитат от Летище София през август 2012 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръст от 3,3% на обработените товари отчитат от Летище София през август 2012 г. в сравнение със същия месец на предходната година.

За периода през аеропорта са преминали 1221 т товари и поща, а увеличението на въздушните пратки, превозени със специализирани товарни самолети за месеца, е от 17% спрямо миналата година, съобщиха от пресслужбата на летището.

Общият брой на обслужените пътници на столичното летище през август 2012 г. е 336 422, или с 3,6% по-малко от миналия август.

Пътувалите по международни редовни линии са с 3% по-малко - 305 042.

Пътническият трафик по вътрешни линии запазва нивото от миналата година, а в сектора на бизнес авиацията се отчита ръст от 60% спрямо 2011 г.

Общо 4028 са излетелите и кацналите самолети на столичното летище през август тази година, или с 308 по-малко спрямо миналогодишния период (-7%).

Броят на полетите по международни редовни линии е намалял със 140, повлиян от фалита на унгарската авиокомпания „Малев“ и оттеглянето на трите нискотарифни превозвача – „Пегасус Еърлайнс“, „Джърмануингс“ и „Кимбер Стерлинг“, която обяви банкрут.

Няма промяна в обслужените полети по вътрешни линии, а броят на кацналите и излетелите през август 2012 г. товарни самолети се е увеличил с 13%.

#пътници #карго #поща #товари #полет #летище София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници