Управляващите си позволяват да разследват корупционни скандали около опозицията

Управляващите си позволяват да разследват корупционни скандали около опозицията
Депутатите от мнозинството на ГЕРБ се съгласиха с идеята на лидера на РЗС Яне Янев да бъде създадена специална парламентарна комисия за разследвания на корупционни скандали от последните години. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите ще могат да разследват корупционни скандали, свързани с опозиционни сили и бивши управляващи.

Проекторешението ще бъде гласувано като първа точка на заседанието на Народното събрание в четвъртък, след като депутатите от мнозинството на ГЕРБ се съгласиха с идеята на лидера на РЗС Яне Янев да бъде създадена специална парламентарна комисия за подобни разследвания, предаде „Дневник“.

Въпреки че внесеното от Яне Янев проекторешение не цитира скандалите, за които става дума, той ги изброи.

Започна от последния покрай изявлението на социалиста Антон Кутев за това, че социализмът се предава като СПИН, покрай което той спомена, че има записи от СРС на колежката му Корнелия Нинова. По думите на Яне Янев зад това е скрит голям скандал, замесващ и бившия енергиен министър Румен Овчаров.

Идеята за създаване на антикорупционна комисия лидерът на РЗС лансира преди две седмици, когато предложението беше да се разследва само т.нар. СПИН скандал.

На заседанието в сряда обаче той заяви, че специалното звено трябва да разгледа също казусите с АЕЦ „Белене“ и иска на „Атомстройекспорт“. Също така и строежа на „Цанков камък“, засягащ ДПС, и други „журналистически разследвания“ покрай опозицията.

#ДПС #„Цанков камък“ #„Атомстройекспорт“ #АЕЦ „Белене“ #Корнелия Нинова #СПИН #Антон Кутев #БСП #РЗС #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници