Московски: В БДЖ не се мисли по социалистически

Московски: В БДЖ не се мисли по социалистически
В БДЖ не се мисли по социалистически, но компанията не може да действа и изцяло пазарно, защото компанията има и сериозни социални функции, обясни министър Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В БДЖ не се мисли по социалистически, но компанията не може да действа и изцяло пазарно, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

В коментар на изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че няма да толерира социалистическо мислене в компанията, пред БНТ Московски обясни, че БДЖ изпълнява сериозни социални функции и не може да бъде изцяло пазарно ориентирана.

Транспортният министър е уверен, че няма причина железниците да не получат месечната си субсидия от 18 млн. лв.

Според Ивайло Московски БДЖ върви по начертания път за оздравяване, като в момента прави това, което държавата е направила с дълга.

„Те не могат да обслужват дълга си от 720 млн. лв., той трябва да се преструктурира и за това са нужни финансови средства“, поясни министърът.

Точната необходима сума щяла да бъде ясна едва след продажбата на „БДЖ – Товарни превози“.

Ивайло Московски определи като добра цена всяка сума над 220 млн. лв. и прогнозира, че сделката ще бъде финализирана до края на годината.

В отговор на въпрос Ивайло Московски посочи, че следващия месец ще получи анализ на БДЖ, от който ще стане ясно дали и с колко да поскъпнат билетите за влак, като според него сериозна корекция няма да има до Нова година.

#приватизация #„БДЖ – Товарни превози“ #Симеон Дянков #Ивайло Московски #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници