ГЕРБ води БДЖ към умишлен фалит, твърди Петър Мутафчиев

ГЕРБ води БДЖ към умишлен фалит, твърди Петър Мутафчиев
Правителството на ГЕРБ се стреми към умишлен фалит на БДЖ, заяви депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ се стреми към умишлен фалит на БДЖ, заяви депутатът от БСП и бивш министър на транспорта Петър Мутафчиев.

„Финансовото оздравяване на БДЖ няма да се случи през следващите месеци, защото е свързано с продажбата на „БДЖ - Товарни превози", която ще бъде продадена на безценица," категоричен бе Петър Мутафчиев, цитиран от информационна агенция „Фокус".

По думите му, в момента в БДЖ не се извършват никакви ремонти, а вместо 50 вагона, които да обслужват „БДЖ - Пътнически превози", те са 249.

„Няма политика, която да цели да продължи да съществува железопътен транспорт в България. Ликвидацията на българските железници ще ликвидира и железопътната инфраструктура," заяви Петър Мутафчиев.

Бившият министър на транспорта подочи още, че железопътната инфраструктура не е пригодена за употреба от хора с увреждания, възрастни и майки с деца. Освен това според него средствата по ОП „Транспорт" не се използват за обновяване и постигане на ефективност.

Петър Мутафчиев апелира към управляващите по най-бързия начин да бъде изпълнен този ангажимент, защото ще бъде срам за България.

„Говори се, че трябва да бъде концесионирано летище „София". Коя е инфраструктурата, която ще трябва да построи на Летище „София" новият инвеститор," отбеляза още Петър Мутафчиев.

#ГЕРБ #БДЖ #Петър Мутафчиев #„БДЖ - Товарни превози" #ОП „Транспорт" #Министър на транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници