Станка Златева се оттегля от спорта за година

Станка Златева се оттегля от спорта за година
Станка Златева се оттегля от активния спорт за една година, за да се отпусне, съобщи треньорът й Симеон Щерев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Станка Златева се оттегля от активния спорт за една година, за да се отпусне, съобщи треньорът й Симеон Щерев.

Най-добрата българска състезателка по борба няма да участва в състезания и така ще пропусне Световното първенство, предаде БГНЕС.

„Много й се събра. От една страна, разочарованието от сребърния медал на Олимпиадата в Лондон, а от друга, струпаха й се много контузии. Трябва да си почине най-вече психически“, коментира Симеон Щерев.

Още след края на финалната схватка в Лондон треньорът обяви, че Станка Златева страда от много травми и има нужда от почивка.

Сребърната ни медалистка от Лондон 2012 ще претърпи операция на дясното коляно в близките дни и ще се възстановява около месец.

Петкратната световна шампионка обаче ще пропусне и световното в Канада от 28 до 30 септември.

Там България ще бъде представена от Тайбе Юсеин (63 кг.) и Джанан Манолова (67 кг.). Двете потеглят в сряда за Страткона и ще бъдат водени от Симеон Щерев.

През 2013 г. Станка Златева най-вероятно ще започне подготовка за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Там тя ще гони заветното злато, което й убягна на последните две Олимпийски игри.

Повече от четири часа пък продължи заседанието на треньорския съвет на Българската федерация по борба в комплекс „Диана“. Селекционерите на националните отбори в свободния и класическия стил Симеон Щерев и Братан Ценов отчетоха представянето на борците ни на олимпийските игри в Лондон.

„Направени бяха много и интересни предложения. Дебатите минаха спокойно, без скандали. Не говорим за оставки, това е най-лесното. Важното е да видим какви са проблемите, къде се къса нишката и много бързо да отстраним тези слабости“, заяви генералният секретар на федерацията Валентин Савов.

#Станка Златева #борба #Световно първенство #Симеон Щерев #Братан Ценов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници