Няма връзка между смъртта на жената от Йоаким Груево и ваксината

Няма връзка между смъртта на жената от Йоаким Груево и ваксината
A A+ A++ A

„Убеден съм, че няма да се открие причинно-следствена връзка между смъртта на жената в Пловдив и поставянето на ваксината.“ Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Той обясни, че ако е на мястото на лекаря на починалата жена, също би поставил ваксината. „От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор“, допълни медикът. Той подчерта, че медицината не е астрономия, не може да дава 100% гаранции.

Зам.-председателят на БЛС призова хората с поставена доза от ваксината на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с личните си лекари и поставилите ваксината.

Междувременно секретарят на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева отново обясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози. Проверката на здравните власти продължава, като конкретно становище ще има след резултата от аутопсията на починалата 57-годишна жена.

От РЗИ са категорични, че протоколът за поставяне на ваксина е спазен.

#ваксина #николай брънзалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници