Уволниха ръководството на службите за сигурност в Бенгази

Уволниха ръководството на службите за сигурност в Бенгази
Телата на американския посланик Крис Стивънс и на останалите трима дипломатически служители бяха върнати от бенгази в САЩ със специална церемония. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Либийският вътрешен министър уволни ръководството на силите за сигурност в Бенгази след кървавата атака миналата седмица срещу американското консулство в източния град.

Заместник-министърът на вътрешните работи за източната област Уанис ал-Шареф и директорът на националната служба за сигурност на Бенгази Хюсеин Боу Хмида бяха заменени, се съобщава в две отделни комюникета, датирани от 12 септември, ден след атаката, предават АФП и БГНЕС.

Посланик Крис Стивънс и други трима американци бяха убити в консулството в Бенгази, обстрелвано с РПГ-та, при протест срещу антиислямския филм, създаден в Америка.

Генерал Боу Хмида ще бъде заменен от полковник Салахедин Догман, който временно ще изпълнява и задълженията на Шареф, докато му бъде намерен заместник, се казва в съобщенията, подписани от вътрешния министър Фавзи Абделали.

Либия съобщи в неделя за арестуването на 50 заподозрени за убийството на американците и обвини за атаката в Бенгази чуждестранни екстремисти.

Тлейлърът на нискобюджетния филм „Невинността на мюсюлманите", за който се смята, че е създаден от малка група християни екстремисти в САЩ, предизвика гневни антиамерикански протести в ислямския свят.

#Бенгази #сили за сигурност #Либия #Крис Стивънс #Америка #Фавзи Абделали #Невинността на мюсюлманите #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници