Отровното трио и Мая Манолова обявиха името на формацията, с която ще се явят на изборите

Отровното трио и Мая Манолова обявиха името на формацията, с която ще се явят на изборите
A A+ A++ A

Формацията "Изправисе.БГ" на Мая Манолова и Отровното трио ще се регистрират за предстоящите избори като коалиция с името "Изправи се!Мутри вън!". Това обявиха те тази днес на събитие на площад "Славейков".

Те ще използват регистрация на три партии - ДБГ, "Движение 21" и ЕНП. Документите за регистрация ще бъдат внесени в ЦИК още следващата седмица.

"Вече сме готови с 4 хил. от подписите, събрани от цялата страна, което е с 1500 повече от необходимия брой. Няма по никакъв начин да подкрепяме правителство на ГЕРБ и на ДПС, нито ще управляваме заедно с ГЕРБ и с ДПС.", каза Мая Манолова.

"Коалицията, която ще внесем, е с име "Изправи се!Мутри вън!", което е най-краткото название за повода, поради който сме заедно. Най-краткото название, заради което се събраха хората миналата година на площада", каза Арман Бабикян. Той е един от тримата членове на Отровното трио - организатор на протестите от лятото с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

В листите на обединението 70 процента от кандидатите за депутати ще са безпартийни граждани, твърдят те.

Всеки опит за отказ с това име ще бъде политическа разправа от страна на ЦИК срещу Отровното трио и гражданите, обяви Мая Манолова в отговор на въпрос дали ЦИК ням ада откаже регистрация заради присъствието на думата мутри. Обяви, че няма законова забрана, но се е видяло, че ЦИК се превръща в бухалка на управляващите с отказа да се регистрират граждански субекти.

Обяви, че коалицията остава с протегната ръка към "Има такъв народ" и Демократична България за общо наблюдение за честността на изборите.

Наши приоритети са повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, преосноваване на институциите, борба с монополите и чиста природа, обяви още Манолова. За да се върне чувството за справедливост в българските граждани, ще направим ревизия на управлението на Борисов и ще кажем ясно на българите къде са отишли техните пари, заяви още Манолова и подчерта, че до края на месеца ще е готова управленска програма с мерки за обикновените хора.

#Отровното трио #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай