„Барселона" и „Панатинайкос" на финала на турнира в „Арена Армеец"

Тодор Стойков бе най-резултатен за „Лукойл Академик", като вкара 15 точки срещу „Барселона". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборите на „Барселона" и „Панатинайкос" ще спорят във финала на силния приятелски турнир по баскетбол, който се провежда в зала „Арена Армеец" в София.

Европейските грандове ще премерят сили във финала в събота от 19:00 часа, след като испанският тим надви българския шампион „Лукойл Академик" с 71:69, а гърците сразиха сръбския „Цървена Звезда" със 70:64, предаде „Дневник".

„Студените" оказаха сериозна съпротива на испанците през цялата среща, но в крайна сметка паднаха и ще срещнат „Цървена Звезда" в малкия финал, който е е в събота.

Звездата на каталунците Хуан Карлос Наваро не игра в приятелския мач с отбора на Марин Докузовски, тъй като страда от стара травма, която го мъчеше още по време на Олимпийските игри в Лондон.

Иначе, за испанския отбор най-добре се представи Нейтън Джавай, който вкара 21 точки. Марселиньо Хуертас добави 13 точки, а Еразем Лобрек реализира 10 точки.

Тодор Стойков и Брендън Хийт бяха най-добри за българския шампион, като първият вкара 15 точки, а вторият - 12.

В петък „Панатинайкос" надви „Цървена Звезда" с 6 точки разлика. Софоклис Схорцанитис бе най-резултатен за победителите с 18 точки, а Майкъл Брамос и Йонас Мачулис се отличиха с по 11 точки.

За сърбите 14 точки вкара Елтън Браун, а Игор Ракочевич записа в своя актив 11 точки.

#„Барселона" #„Панатинайкос" #„Арена Армеец" #„Лукойл Академик" #„Цървена звезда" #Тодор Стойков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници