НДСВ влезе в цнетристки съюз със земеделците

НДСВ влезе в цнетристки съюз със земеделците
Поставяме основите на принципно партньорство между две партии, доказали, че са разумни, толерантни и обществено отговорни, подчерта Христина Христова след сключването на меморандума със ЗНС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

НДСВ и Земеделският народен съюз подписаха меморандум за сътрудничество.

Председателите на двете партии Христина Христова и Стефан Личев заявиха в Плевен желанието си да работят заедно за изграждането на нов центристки проект, предаде БГНЕС.

Стефан Личев подчерта, че се надява този необходим за страната центристки проект да стане дългосрочен, да набере сили и подкрепа, за да се превърне в разумна алтернатива на лявото и дясното в политическото пространство.

„Поставяме основите на принципно партньорство между две партии, доказали, че са разумни, толерантни и обществено отговорни," подчерта Христина Христова.

Тя подчерта, че политическата ситуация в момента не само диктува тази необходимост от обединение, но и предпоставя условия за разрастване сътрудничеството до следващите избори.

Подписаният меморандум гласи, че България има нужда от трета, центристка политическа линия, която да бъде алтернатива на лявата и дясната политики, доминиращи сега.

„Националното движение за стабилност и възход (НДСВ) и Земеделският народен съюз (ЗНС) заявяват своята готовност да работят заедно за създаване на нов центристки проект, чиито основни принципи ще са върховенството на закона, разумната политическа толерантност, конструктивност при намиране на решения за извеждане на страната от задълбочаващата се икономическа криза," се казва още в меморандума.

Председателите на НДСВ и ЗНС подчертаха, че проектът е отворен и за други партии, които споделят техните ценности и са близки на идейно-политическа основа.

На въпрос с кои други партии се обсъжда сътрудничество, Христина Христова потвърди, че се водят разговори със СДС.

Тя допълни, че не вижда идеологически различия с тази партия и ще вложи усилия разговорите с тях да продължат.

Първата обща стъпка на НДСВ и ЗНС след подписването на меморандума бе да призоват всички демократични партии и граждански движения да се обединят за честни парламентарни избори през 2013 г.

Председателите на двете партии се разбраха също да се създадат обща работна група, която да изготви програма за спешно спасяване на българската икономика от кризата.

#НДСВ #Земеделски народен съюз #Христина Христова #Стефан Личев #ЗНС #СДС #меморандум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници