Снегът в Испания породи нови теории на конспирацията

Снегът в Испания породи нови теории на конспирацията
A A+ A++ A

Желанието да видим теории на конспирацията във всичко, което ни заобикаля, засегна и бурята Филомена, която покри със снегове Испания и свали до рекордни нива под нулата температурите в страната. И докато знаменитости се включиха в новия „тренд“ - голи снимки на снега, едно друго видео също се превърна в хит в мрежите. Авторката уверява, че снегът, който е паднал през тези дни, не е истински, а пластмасов, информира "Марка", цитирани от Дарик.

Жената го демонстрира като излиза на терасата си, взима малко сняг и прави от него топка. След това предупреждава, че ще го изгори със запалка.



"Както можете да видите той (снегът) остава черен. Мирише на изгоряла пластмаса”, обяснява тя. В социалните мрежи вече я наричат „отричащата снега“, но тя отива още по-далеч. "Изпращат ни лайна, това е чиста пластмаса. Те не спират да ни мамят с всичко“.

В отговор потребител на Twitter опита да обясни какво всъщност се случва с тази топка от сняг и запалката: "Сняг е. Черното е въглерод и снежната топка не се топи поради ефект, подобен на leidenfrost (явление на парния слой, който се образува около течност на повърхност с температура значително по-висока от точката на кипене на тази течност) върху повърхностите Първият слой сняг се сублимира и образува слой от пари, който отклонява топлината”.

#Испания #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници