Борисов: Пускаме самолетите на който си иска, чудим се какво да ги правим

Борисов: Пускаме самолетите на който си иска, чудим се какво да ги правим
Г-н премиер, чели ли сте този доклад, преди да го подпишете? Този доклад е едно политическо харакири. Той е признание за провала на политиката, каза Корнелия Нинова относно Доклада за националната сигурност, приет през юни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пускаме правителствените самолети да летят на който иска, защото се чудим какво да ги правим, заяви премиерът Бойко Борисов.

По време на парламентарния контрол, който започна със скандал около полетите на футболни отбори с правителствения Авиоотряд 28, депутатът от БСП Корнелия Нинова зададе въпрос на министър-председателя за политиката по националната сигурност, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„За разлика от вас, ние сме достатъчно критични към всичко, което забележим, и след това отстраняваме. Иначе нямаше да купите два нискотарифни еърбъса, които да наречем правителствени самолети, и да се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чудим какво да ги правим и затова ги даваме да се возят, който ги поиска, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, за да наберат часове“, обясни Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Въпросът на Корнелия Нинова бе свързан с Доклада за националната сигурност, приет през юни 2012 г.

„Г-н премиер, чели ли сте този доклад, преди да го подпишете? Този доклад е едно политическо харакири. Той е признание за провала на политиката“, каза Корнелия Нинова.

„След като на третата година на управление правите такова признание, какво ще направите в оставащата година“, попита още депутатът от БСП.

#Бойко Борисов #Корнелия Нинова #Авиоотряд 28

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници