Борисов се разбесня: Аз пък казвам, че Радев е ортак с Черепа! Не съм виждал Пеевски с години

Борисов се разбесня: Аз пък казвам, че Радев е ортак с Черепа! Не съм виждал Пеевски с години
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов влетя бесен и прекъсна днешния традиционен брифинг на щаба за борба срещу коронавируса. Той направи това на много висок тон и куп самохвалство за управлението на България. Основна мишена на министър-председателя бе президентът Румен Радев. Борисов отправи тежки обвинения срещу държавния глава.

"Радев казва, че аз съм ортак с Пеевски и, че съм протеже на Ердоган. И двете не са верни твърдения. Да, Ердоган ме уважава и това е хубаво, защото е глава на 85-милионна Турция - най-големият ни съсед и то мюсюлмански. Да, приятели сме, но аз съм приятел и със сръбския президент и с румънския и с други. Не е вярно, че съм ортак с Пеевски в бизнеса и политиката. Даже не съм го виждал няколко години на живо. Той си е в ДПС, а аз сам съм печелил куп избори, още като кмет на София. Радев и другите от опозицията се заиграват опасно с етническата тема и ще ги помоля да не го правят. Те изкарват Пеевски на преден план, когато нямат други аргументи и целят дестабилизация. ДПС е подкрепяла управлението в няколко момента – покупката на Ф-16, евроатлантическия път, Истанбулската конвенция, толкова – в нито едно друго нещо. ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат, а не Цецка Цачева. Сега могат да направят каквото искат. Какво общо имам с ДПС? На места на тези избори битката ще е ГЕРБ-ДПС и тя ще бъда безкомпромисна. Голяма част от българските мюсюлмани отиват в ГЕРБ. Не могат да ми прикачат нищо и никой", заяви Борисов. И добави:

С Турция ние водим най-добрата дипломация. Стокообменът ни минава милиарди долари и все повече инвестиции, особено в автомобилостроенете, минават през турски компании. И не на последно място нелегалната миграция, заяви още Борисов и определи спора си с Румен Радев като махленски.

"И аз мога да кажа, че Румен Радев е ортак с Черепа (бел.ред. Васил Божков). Да, мога да го кажа, че е така. Така че - моите уважения, но да внимава какво говори. Той на 7 декември и на 19 декември обяви, че датата за изборите ще бъде 28 март. Сега обаче сигурно е видял социологическите изследвания на пембени, червени, сини, зелени и всякакви агенции и е разбрал, че ГЕРБ е водеща политическа сила и засега бием на изборите. Затова му диктуват да отлага вота. Няма как Радев да иска от щаба прогноза на коронавирусната ситуация към 28 март. Такава прогноза не могат да дадат даже от СЗО. А той нашия иска от щаба. Това е несериозно. даже синоптиците не знаят какво ще е времето утре, камо ли за коронавируса да знаем какво ще е на 28 март. Може и буря и виелици да има. Ние искаме вот на 28 март и ще го организираме както други страни по време на пандемия, без да измисляме топлата вода. Много нечистоплътно е да искаш от медицинските лица да дадат прогноза", сопна се Борисов.

Той не пропусна да спомене и газовите тръби, минаващи през България, справянето за коронавируса, миграцията от Близкия изток и други неща като големи успехи на неговото управление. После, след края на своя монолог, изведнъж стана и напусна залата, без да обърне внимание на журналистите, които го зовяха да се върне и да даде отговори на конкретни питания.

#Бойко Борисов #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници