Моряците от „Свети Николай“ искат да бъдат съдени в Испания

Моряците от „Свети Николай“ искат да бъдат съдени в Испания
Корабът „Свети Николай“, плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август, на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания, за превозване на близо 3 тона кокаин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българските моряци от кораба „Свети Николай“, който беше задържан в Испания заради превозването на близо 3 тона кокаин, искат да бъдат съдени в Испания, заяви дъщерята на главния готвач на плавателния съд.

В Дом на моряка – Варна, се проведе пресконференция на близките на моряците от кораба „Св. Николай“, предаде БГНЕС.

„Всички моряци са добре и искат да бъдат съдени в Испания“, посочи още тя.

„Желанието на моряците е да бъдат съдени в Мадрид. Условията в затвора са добри, както и отношението към тях. Настанени са по двама, осигурени са им здравни грижи, както и лекарства на всички, които се нуждаят. Осигурен им е преводач, имат възможността да се обаждат по телефона на близки си“, обясни дъщерята на готвача.

Тя припомни, че голяма част от моряците са се срещнали с българския консул в Мадрид госпожа Симеонова, и подчерта, че поддържат постоянен контакт с Министерството на външните работи.

„Всички са в добро здраве и силен дух. Целият екипаж е с дългогодишен опит и са отлични професионалисти. В тази връзка искам да кажа, че за нас е недопустимо те да са организатори и трафиканти по своя воля“, каза още дъщерята на главния готвач.

Една от близките Виолета Якова заяви, че за нея е важна нуждата от повече разговори и повече контакти с властите на България, и добави, че ще отиде до Испания.

Якова каза също, че съжалява, че не е могла да присъства на срещата с Бойко Борисов.

„Аз имам много въпроси към правителството като гражданин. Мисля, че сме правова държава, а това са български граждани. Мисля, че правителството имаше ясна позиция по този казус в самото начало, те са български граждани. Няма кой да се занимава друг с тях, Бог е високо“, допълни Виолета Якова.

#Свети Николай #кораб #моряци #Испания #Мадрид #Варна #затвор #Министерството на външните работи #България #Бойко Борисов #премиер #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници