Минеков напуска "Отровното трио"?

Минеков напуска "Отровното трио"?
A A+ A++ A

Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават единствено значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на вечното самовато разединение. Изглежда смисълът от протеста е да остане като част от спомените за някакво единство.Това написа в своя Фейсбук профил Велислав Минеков - член на "Отровното трио".

"Струва ми се, че нямам силите да бъда посредник в нищетата на преклонения разум. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, но вероятно е да останем същите, от Освобождението до днес. Мълчаливото ни съучастие в делата на една престъпна власт и съвършенството на нашите идейни различия ще оставим като мрачно дарение на поколението след нас. Османското наследство ще пазим тайно в душите ни, ще бъдем революционери при подходящ спасител", пише още Минеков.
 
Скулпторът очаква ясни съвместни действия срещу "превзелата ни шайка и управляващи мутри", декларация за съдействие за честни избори и ясни, обединени намерения.
 
"В последствие правителство насочено в срещу днешната мафия. Да, нужен е компромис, тежък е, боли. Живеещите в миналото трябва да предпочетат бъдещото", допълва той.
 
"И всички извънпарламентарни фракции, партии и коалиции, трябва да направят болезнения жест за обединение. Алтернатива няма.
Преговорите са ежедневни, резултатът е очакван.
„Съединението прави силата „ – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на победата.
В случай, че обединението е невъзможно /до 23.12./, възнамерявам да прекратя моето политическо и гражданско съучастие.
Каквото можах, направих", завършва поста си проф. Минеков

#Минеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници