КОВИД по света: Шест случая в Нова Зеландия за последните два дни (ОБНОВЕНА)

КОВИД по света: Шест случая в Нова Зеландия за последните два дни (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Срещу руската ваксина против Covid-19 се води информационна кампания, която се финансира от чужбина. Това заяви пред журналистите официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от  държавната информационна агенция ТАСС.

„Ние знаем в детайли какви средства и ресурси са хвърлени от чужбина, за да дискредитират родната ваксина по света и в Русия“, каза той.

Според официалния представител се подготвяли „поредица от псевдоаналитични „разследвания“ и фалшиви свидетелства на „очевидци“ за предполагаемата опасност от руската ваксина или поголовни „откази“ от ваксинация, включително във Въоръжените сили на Руската федерация, в социални мрежи и руски езикови интернет ресурси, финансирани от чуждестранни грантове“.

Конашенков подчерта, че руската ваксина е високоефективна и информационната война срещу нея няма да подобри лечебните свойства на чуждестранните аналози.

С близо 18 хиляди повече са жертвите на Covid-19 в Испания, става ясно от коригирани данни на националната статистика за периода март - май. Така общият брой на жертвите в Испания е 65 хиляди и страната изпреварва Великобритания в челото на черната статистика.

Турция регистрира днес рекорден брой починали коронавирус - 220, предаде Ройтерс. Новозаразените в страната за последното денонощие са близо 30 хиляди и 500.

Франция ще е с вечерен час за Нова година, съобщи британският "Индипендънт". Ограничението е за часовете от 20 ч. до 8 ч. и влиза в сила от 15 декември. Няма да важи само за Бъдни вечер.

Властите във Франция отказват да облекчат рестрикциите по време на празниците заради високия брой на новозаразени с COVID-19.

Новите случаи в страната не падат под 11 000, а условието за отслабване на мерките бе да са под 5000.

Театрите, киносалоните и музеите няма да бъдат отворени на 15 декември, както беше планирано, добави френският премиер Жан Кастекс.

Правителството на Гърция, от друга страна, обяви днес ограничено облекчаване на мерките по време на коледните празници на фона на нарасналата епидемиологична тежест в страната, пише БГНЕС.

Търговците ще изпълняват поръчките на своите клиенти онлайн, без да могат да пускат посетители в магазините от 13 декември до 7 януари. Църквите ще отварят врати само на Коледа и Богоявление при спазване на всички необходими мерки за защита

Дания разшири територията, на която в страната са в сила ограничителни мерки. Те вече засягат 80 процента от населението.

Причината е най-високият ръст в броя заразени с коронавирус за един ден. 

Новозеландските власти са регистрирали шест нови случая на коронавирус за изминалите две денонощия, предаде ТАСС.

Става дума само на пътници, завърнали се от чужбина, уточнява министерството на здравеопазването. Те са пристигнали от Великобритания, Обединените арабски емирства, Швеция и Република Южна Африка в периода 26 ноември - 7 декември и са поставени под карантина до пълното си оздравяване

До момента на територията на Нова Зеландия са регистрирани общо 2092 случая на коронавирус, като 25 души са починали.

От 24 март в страната действаха строги антиепидемични мерки, които бяха отменени напълно на 9 юни, цитира БТА.

Група външни съветници към американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) прие с голямо мнозинство препоръка да се позволи по ускорена процедура използването на ваксината срещу коронавируса на „Пфайзер“ (Pfizer), предадоха световните агенции.

Вотът дава зелена светлина на агенцията да разреши прилагането на ваксината в САЩ, където Covid-19 вече отне живота на над 285 000 души. Очаква се разрешението да бъде дадено през идните дни.

Панелът гласува със 17 гласа „за“ при 4 „против“, че известните ползи от прилагането на ваксината, разработена от Пфайзер и германската компания Бионтех (BioNTech), надделяват над рисковете при лица на и над 16 години. Един от членовете на групата се въздържа от гласуване, допълва Ройтерс.

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници