Поне 261 работници загинаха при два пожара в заводи в Пакистан

Поне 261 работници загинаха при два пожара в заводи в Пакистан
Поне 261 души загинаха при два пожара, които бушуваха в интервал от няколко часа в текстилен завод и завод за обувки в двата най-големи града на Пакистан. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Поне 261 души загинаха при два пожара, които бушуваха в интервал от няколко часа в текстилен завод и завод за обувки в двата най-големи града на Пакистан.

Първият пожар, който стана в късния следобед във вторник в завод за сандали и гумени подметки в Лахор, отне живота на 21 души, предадоха АФП и БГНЕС, цитирайки последните данни, оповестени от местните власти.

Вторият, по-кървав пожар, засегна текстилния завод в Карачи, мегаполис с население от 17 млн. души и сърце на пакистанския индустриален сектор.

Властите съобщиха за десетина загинали във вторник, но сряда техният броя се увеличи двадесетократно.

„Спасителните служби са извадили до момента 240 тела. Екипите продължават да работят и се опасяваме, че ще има още жертви“, заяви Икбал Мехмуд, началник на полицията в Карачи.

Така общият брой на жертвите в двата пожара достигна 261 души, съобщават властите.

Това е най-големият пожар в историята на Карачи, заяви високопоставен представител на министерството на здравеопазването на провинция Синдх, пожелал да остане анонимен.

„Пожарникарите откриха десетки трупове в голямо помещение в подземието на завода“, заяви Ехтешам Салим, началник на противопожарната служба в града.

#Пакистан #завод #пожар #Карачи #Лахор #обувки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници