ДПС: Рашидов да обясни за „подмазвачите" на премиера

A A+ A++ A

Депутатът от ДПС Четин Казак призова министъра на културата Вежди Рашидов да изясни скандалното си изказване, че "някои хора" са си „уредили живота", като са се „подмазвали" на премиера Бойко Борисов.

Казак се изказа в парламента във вторник по повод думите на министъра на културата Вежди Рашидов за поведението на приближени до Борисов: "Някои хора си уредиха живота, докато му се подмазваха", предаде БГНЕС.

Според депутата от ДПС, публичното признание, че някои от от приближените до премиера Бойко Борисов са се облагодетелствали неправомерно от своята лична лоялност към правителството и към премиера, трябва да се разследва.

Казак предлага да се проведе съответно журналистическо изледване или чрез методите на парламентарния контрол да се осветят тези лица.

Според него вариантът за свикване на парламентарна комисия също не е изключен, макар той да не е особено обнадежден от евентуални осезаеми резултати от дейността й.

„В типичния за един човек на изкуството стил на искреност и на недостатъчна степен на дипломатичност г-н Рашидов наистина изпусна едно признание, което възбуди духовете", обясни Казак.

„Едно е сигурно - около всяка власт има хора, които се опитват да се възползват за лична изгода от свои познанства или от свои лични отношения с властимащите, продължи той. Явно, въпреки заклинанията, в началото на този мандат от най-високо ниво, и това правителство не прави изключение в това отношение", смята депутатът от ДПС.

Последното от редицата озадачаващи изкавания на Вежди Рашидов доведе до редица критични реакции, като тази на медийния експерт Иво Инджов, според когото, ако Рашидов „ има политическа доблест и човешко достойнство, след като е казал „А", той трябва да каже и „Б"."

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници