Черен петък: Как да откриете фалшиви отзиви онлайн?

Черен петък: Как да откриете фалшиви отзиви онлайн?
A A+ A++ A

Нека бъдем честни, онези тълпи, които виждахме на Черния петък, с хора, които се тъпчеха по магазините преди отварянето им и се караха за последната изгодна стока - не са най-сигурното място в ситуация на пандемия.

1px прозрачна линия

Предполага се, че тази година потребителите ще се пазаруват основно онлайн, от комфорта на своя дом. Но когато избираме да поръчваме виртуално има неща, за които да внимаваме, за да не останем излъгани накрая.

Фалшивите отзиви в Интернет могат да ни залъжат, че даден продукт е по-изгоден, но в действителност да се окаже, че сме били подлъгани да инвестираме точно в него.

Някой тактики на бранове включват предлагане на безплатни подаръци или ваучери в замяна на положителни или петзвездни отзиви - което е в нарушение на политиката за продажби онлайн.

Изглежда, че се е увеличил делът на подозрителните отзиви в Amazon във Великобритания след локдауна а през март, според сайта за анализ ReviewMeta.

Сайтът включва онлайн инструмент, който проверява за фалшификати и копия в уеб адрес.

И така, как да забележим фалшив отзив този Черен петък?

  • Бъдете скептични. Това е може би най-доброто ви оръжие, особено когато има необичайно голям брой отзиви в сравнение с други в тази категория.
  • Прочетете отново. Потърсете един и същ изказ, използван в множество рецензии.
  • Марки, които не познавате. Ако не разпознавате марката, проверете дали тя има собствен законно изглеждащ уебсайт с ясни данни за контакт.
  • Внимавайте с продукти с много снимки или видеоклипове. Продавачите могат да стимулират фалшивите рецензенти, за да насърчат хората да добавят снимки и видеоклипове.
  • Съобщавайте за подозрителни отзиви и нередности. 

#черен петък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници