Плевнелиев харесва публичното изслушване на кандидат-членовете за ВСС

Плевнелиев харесва публичното изслушване на кандидат-членовете за ВСС
Във вторник Росен Плевнелиев откри в столицата 10-ото, юбилейно издание на Международната конференция „Сигурността в Югоизточна Европа“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прозрачната процедура не е 100-процентова гаранция, че най-достойните ще влязат във Висшия съдебен съвет (ВСС), заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той обаче изрази одобрението си към „този безпрецедентен подход“ за изслушване на кандидатите за членове на ВСС от парламентарната квота, предаде Дарик.

За държавния глава е изключително важно да се възвърне доверието на гражданите към системата за правораздаването, затова хората трябва да имат доверие във всеки един от членовете на ВСС.

Във вторник Росен Плевнелиев откри в столицата 10-ото, юбилейно издание на Международната конференция „Сигурността в Югоизточна Европа“.

Преди месец президентът обяви,че до средата на септември ще бъдат оповестени резултати от разследването на атентата на летище Сарафово.

По думите на Росен Плевнелиев посещението на министър-председателя и на 12 министри от кабинета в Израел е достатъчно знаково за хода на разследването на атентата в Бургас.

„Сигурен съм, че когато се върнат в България, ще информират обществото докъде са стигнали разследващите“, заяви той.

Президентът беше категоричен, че България е водеща в разследването на терористичната атака и че си сътрудничи с много европейски държавни институции.

„За съжаление и нас грозното лице на тероризма не ни подмина. На 18 юли тази година страната ни дръзко и грубо бе подложена на терористично посегателство, атентатът срещу туристите от Израел на летище Сарафово ни шокира със своята бруталност. Тази атака няма да бъде забравена, а подобна жестокост няма да бъде толерирана. Рано или късно, аз съм убеден, извършителите и поръчителите ще бъдат разкрити и справедливо наказани“, каза по-рано Росен Плевнелиев по време на откриването на конференцията.

#ВСС #конференция „Сигурността в Югоизточна Европа“ #Бургас #терористична атака #Израел #България #президент #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници