Българските чудотворци

Българските чудотворци
A A+ A++ A

Вторият мандат винаги е проблематичен.

Това важи по очевидни причини за президентите, които – знаейки, че повече не могат да се кандидатират - просто се стремят да не се изложат повече отколкото през първия мандат.

Това важи и за премиерите, макар и не толкова очевидно, просто защото преизбирането на премиер за втори мандат е истинско чудо.

Именно "чудеса" ни обещаха управляващите за втория си мандат, който самите те, в един хор със социолози и гадателки казват, че ще спечелят.

Не за първи път ГЕРБ ни обещават чудеса – та това пасва прекрасно на имиджа на Борисов! Кой не е усетил леко смущаващите му опити и умения да омагьосва публиката?

Крайният срок за амбициозните обещания на ГЕРБ от 2009 г. изтича след десет месеца, но дори и тогава много българи ще се чудят само как свържат двата края.

Вярно, не е лесно да съживиш умираща (а и вече несъществуваща) икономика. Проблемът е, че ние дори не сме на прав път (защо прочетете тук).

Искат да ни накарат да повярваме, че живеем в приказка. В края на която обаче само шепа привилегировани заживяват щастливо.

Ако милионите други не се чувстват огорчени и предадени, те са или прекалено силни, или глупави, или просто омагьосани.

#България #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници