Фандъкова възложила вътрешна проверка на Центъра за градска мобилност

Фандъкова възложила вътрешна проверка на Центъра за градска мобилност
Фандъкова смята, че е добре да има и проверка от Сметната палата. Тя е категорична, че дружеството има ясни ангажименти и трябва да има отчетност. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова би приветствала проверка на Сметната палата в Центъра за градска мобилност, въпреки че по-рано през в сряда парламентът отхвърли искането на опозицията за одит в центъра.

Пред Дарик радио Фандъкова обясни, че самата тя няма правомощията да инициира подобна проверка от страна на Сметната палата, но е възложена проверка на вътрешното звено за одит в общината.

Фандъкова призова всички, които имат сигнали за нередности в Центъра за градска мобилност или която и да е подчинена на общината институция, да ги изпращат при нея и в компетентните институции.

Към момента самата Фандъкова не е попадала на сигнал за нередности в Центъра за градска мобилност, за който да се е налагало да бъде изпратен в прокуратурата.

„Винаги съм държала на стриктен контрол върху работата на всички структури на общината, в това число и на общинските дружества", каза градоначалникът.

Столичният кмет обясни, че е възложила тази година цялостна проверка на звеното за вътрешен одит на Центъра за градска мобилност, планирана е и проверка на поделенията на ЦГМ – дружествата „Автотранспорт" и „Електротранспорт".

Фандъкова смята, че е добре да има и проверка от Сметната палата. Тя е категорична, че дружеството има ясни ангажименти и трябва да има отчетност.

„За да съм сигурна, всъщност назначавам тези проверки. Затова и подчертавам, че съм абсолютно за проверка от Сметната палата и която и да било друга институция", каза столичният кмет.

По думите й отговорното поведение на политици е когато имат съмнения и данни за нередности, да сезират веднага компетентните органи.

#Йорданка Фандъкова #кмет на София #София #Центъра за градска мобилност #Сметната палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници