НА ЖИВО! Протестиращите тръгнаха на шествие, искат бъдеще без Борисов и Гешев! Заринаха МС със зелени топчета

НА ЖИВО! Протестиращите тръгнаха на шествие, искат бъдеще без Борисов и Гешев! Заринаха МС със зелени топчета
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Двадесетият пореден ден на масови протести срещу кабинета на Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и задкулисието, олицетворявано от Доган и Пеевски, се провежда в момента в София, а и в доста други градове на България, както и в различни точки по света.

Преди основния протест в Триъгълника на властта се състоя по-малък по мащаб, но също толкова шумен "масов следствен експеримент" пред резиденцията на премиера - вила "Секвоя". Там стотици хора занесоха чували с евробанкноти с лика на Бойко Борисов, иронизирайки го за снимките в чекмеджето. Множеството опита да влезе във вилата, но не успя. Така по думите на организатора Христо Иванов е станалао ясно, че думите на министър-председателя, че външен човек е проникнал в резиденцията - са пушек и лъжи.

Постепенно хиляди протестиращи се събраха пред Министерски съвет, където представителите на "Отровното трио" изнесоха речи, надъхвайки хората да искат гръмогласно оставките на Борисов и Гешев.

Към МС полетяха зелени топчета. Изрично бе подчертано, че символния протест чрез хвърлянето трябва да попада не върху полицаите, а по фасадата на сградата, където се помещават властимащите. Провокации до момента няма и всичко протича мирно.

С мощни скандирания и призиви за оставка, протестиращите тръгнаха на шествие от МС към Софийския университет и "Орлов мост". Това се случи около 21:00 часа.

Хилядите, предимно млади хора, вдигат различни плакати, с които зоват Борисов и Гешев да се махат веднага, за да може станата да има по-добро бъдеще, без гранд корупция и натиск върху инакомислещите и креативните.

По-късно протестиращите ще се разделят на няколко лъча, така че да стигнат до различни точки в центъра на столицата, за да блокират важни кръстовища.

Като цяло проявите днес са репетиция за утрешния вечерен масов протест, който е заявен като национален и на когото се очакват стотици хиляди хора. Във видеата по-долу можете да видите настроенията на някои от организаторите, както и лайфове на живо от протестите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници