Протестиращи занесоха чували с евробанкноти с лика на Бойко пред вила "Секвоя" ВИДЕО

Протестиращи занесоха чували с евробанкноти с лика на Бойко пред вила "Секвоя" ВИДЕО
A A+ A++ A

Представители и привърженици на „Да, България!”, както и много други хора, провеждат в момента „Масов следствен експеримент” като протест срещу Бойко Борисов пред правителствената вила “Секвоя” в квартал Бояна, където живее премиерът.

От младежката организация на „Да, България!” са донесли и няколко чувала с евровибанкноти, илюстрирани с лика на министър-председателя. Банкнотите са от по 500 евро, а протестиращите заявиха, че искат да видят дали могат да ги внесат вътре чрез НСО – така, както по думите им са внесени и банкнотите от снимките от нощното шкафче на премиера.

Искам законност, ред и прозрачно управление, заяви Линда Христова, която е на протеста в Бояна. Тя посочи, че не знае дали разпостранените снимки от нощното шкафче на премиера са истински, има органи, които трябва да установят това, но по думите ѝ е притеснителен фактът, че тези институции нищо не правят.

Да провери как протича “следственият експеримент” дойде и лидерът на партията Христо Иванов. Той призова хората да излязат на големия протест обявен за сряда като национален.

Общественикът Иво Божков също е на събитието и предав на живо. Видеата му, както и това на "Да България" можете да видите по-долу.

В същото време в центъра на София протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев отново са на площада. Денят на протест е 20-ти поред.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници