Хаджигенов: Очевидно днешното мероприятие не се получи

Хаджигенов: Очевидно днешното мероприятие не се получи
A A+ A++ A

Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери всеки своя форма за гражданско неподчинение – не се получи съвсем добре, каза пред БТВ един от организаторите на антиправителствените протести адвокат Николай Хаджигенов.

Десети час от началото на протеста в осем сутринта, недоволните все още са пред парламента, напомня телевизията.

"Очевидно днешното мероприятие не се получи, ние искаме да правим всеки път различни неща, защото очакваме различни резултати. Днешното не се получи – продължаваме", каза Николай Хаджигенов.

По думите му, гражданското неподчинение е законно.

"Всеки негов вид е вид мирен протест, така че е съвсем законно, тук няма спор. Купонът тече непрекъснато. Призовахме вчера гражданите да развихрят въображението си и да намери всеки своя форма за гражданско неподчинение – не се получи съвсем добре. Доколкото ние знаем, има две блокирания на пътища – едното е на пътя Варна – София, покрай Ловеч, и още едно, и това е. Всичко останало е това в София", продължи Хаджигенов.

Той определи гражданския арест на главния прокурор като "добра закачка".

"От друга страна, това също е законно – чл. 12 от НК изрично предвижда такава норма, въпреки че това е правна екзотика. Ние може би няма да можем да го направим, но някой ден може би ще го направи някой униформен по законния ред с истинска заповед".

Хаджигенов беше категоричен, че не желаят диалог с управляващите.

"Имаме едно искане – идете си с мир. Никакъв диалог с управляващите“, категоричен е той.

По думите му, утре ще бъдат на правилното място и ще предприемат съответните мерки.

"Гражданите със сигурност имат право на глас и ние ще държим на него. Няма да приемем сделките, които вероятно дробиха днес всички политици в парламента. Ще настояваме на своето – оставки“, казва в заключение Хаджигенов.

#мирно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници