„Хизбула“ заплаши да удари бази на САЩ, ако Израел нападне Иран

„Хизбула“ заплаши да удари бази на САЩ, ако Израел нападне Иран
Ние ще нанесем ответен удар и този удар ще бъде много сериозен. Ако Израел нападне Иран, САЩ ще понесат последствията, заяви лидерът на „Хизбула“ Хасан Насралла. Снимка: ebuhaditv.com
A A+ A++ A

Проиранската групировка „Хизбула“ заплаши да нанесе удар по американски бази в Близкия изток в отговор на евентуално израелско нападение срещу ядрени обекти на Иран.

„Решението е взето. Ние ще нанесем ответен удар и този удар ще бъде много сериозен. Ако Израел нападне Иран, САЩ ще понесат последствията“, заяви лидерът на ислямистите Хасан Насралла, цитиран от Би Би Си и bTV.

Междувременно Техеран обяви, че е построил близо 30% от системата си за противоракетна отбрана. Тя се изгражда на мястото на руската система, която Москва отказа да му продаде.

Висш ирански военнослужещ поясни, че Техеран се надява да приключи проекта през 2013 г.

Фарзад Есмаили, командир на силите за въздушната отбрана, също така повтори, че в следващите два месеца Иран ще проведе мащабни упражнения по въздушна отбрана, които ще покрият цялата страна.

Страната, която се намира под нарастващия натиск на Израел и западните сили заради широко дискутираната си ядрена програма, представи подобрения на оръжейните системи и проведе редица военни учения тази година.

Целта на тези действия беше ислямската република да демонстрира способността си да се защитава.

#Фарзад Есмаили #противоракетна отбрана #Хасан Насралла #„Хизбула“ #Иран #Израел #САЩ #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници