Дончев: Строителството на плажа „Алепу” трябва да се спре, предизвиква съмнения у хората, независимо от становището на институциите

Дончев: Строителството на плажа „Алепу” трябва да се спре, предизвиква съмнения у хората, независимо от становището на институциите
A A+ A++ A

Строителството на плажа „Алепу” трябва да се спре, обяви вицепремиерът Томислав Дончев. Според него обратното решение ще се отрази на доверието на гражданите в държавата и институциите. А днес от архитектурното бюро, което е проектирало конструкцията, дадоха своите обяснения.

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че строежът на "Алепу" предизвиква съмнения у хората, независимо от становището на институциите.

„За щастие прокуратурата проверява и ако някой е извършил нещо незаконно надявам се да понесе отговорността, но това е глупавото. То е очевидно,че има стълбище,очевидно е че има асансьорна шахта , очевидно е че става дума за стаи. Нелепи са опитите някой да ни убеди,че това е само подпорна стена. Това е грозното.

А бивш общински съветник обясни, защо  е гласувал против продажбата на терена. „Няма и 1% свлачище”, казва той.

Бардуков е един от петимата от общо 16 общински съветници, които не подкрепят предложението на тогавашното управление на община Созопол теренът да бъде продаден.

Днес в телефонен разговор бившият кмет Панайот Рейзи отказа да коментира продажбата на терена и настоящия строеж.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов също критикува строежа. „Трябва да намерим като изпълнителна власт начин да се спре останалото строителство, защото това е подигравка с обществения интерес и със законите също, въпреки че са спазени”, каза той.

А днес архитектурното бюро „А енд А архитекти”, с основател Ангел Захариев, съпруг на външния ни министър, излязоха с официално съобщение. В него те казват, че се строи курортно селище, което заради свлачището се прави на два етапа - противосвлачищна конструкция и същинското селище. Категорични са, че има свлачище, което е регистрирано от Геозащита - Варна. Определят като абсурдно твърдението, че свлачището може да се активира умишлено. Подобни проекти също така не били прецедент, а световна практика.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници