Росен Барчовски подаде оставка като треньор на баскетболните национали

Росен Барчовски подаде оставка като треньор на баскетболните национали
Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски обяви, че подава оставка от поста си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски обяви, че подава оставка от поста си.

Специалистът заяви, че ще изведе тима в последните две квалификационни срещи за Евробаскет 2013 – срещу Германия на 5 септември и срещу Люксембург на 8 септември в Самоков, но каквото и да се случи, след това напуска поста си, предаде БГНЕС.

„Ще направя всичко възможно да се класираме. Но независимо какво стане, няма да водя националния отбор след това. Благодаря на отбора, който се готви в тези два месеца. Моля никой да не ги критикува за нищо. Те направиха всичко по силите си и се раздадоха докрай“, казва Росен Барчовски в изявление.

Той благодари на Министерството на физическото възпитание и спорта и на Българската федерация по баскетбол за условията, които са създали за подготовка и работа.

„В тези тежки времена ние имахме осигурени идеални условия за всичко. Лично благодаря на президента на федерацията Георги Глушков за отношението към мен. Искам да благодаря специално на капитана Филип Виденов за всичко, което е направил за България и за мен лично“, се отбелязва още в изявлението на селекционера.

Той призовава никой да не критикува баскетболистите, които не са се присъединили към отбора през лятото, защото са дали много на България.

„Деяне, Калояне, Роуланд, Тенчо, Торо и Филипе, забравете всичко, съберете се заедно и елате да играете за България, защото тя е много повече от всеки един от нас поотделно“, призовава Росен Барчовски.

„Ще направя абсолютно всичко възможно, можем да се класираме! Ще водя двата мача и ще дам всичко от себе си това да се случи. Но човешкият ми морал изисква да подам оставка сега. Поемам цялата отговорност, каквото и да се случи“, завършва изявлението на националния треньор по баскетбол.

#баскетбол #оставка #Георги Глушков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници