SMS системата за Синя и Зелена зона блокира в първия работен ден

SMS системата за Синя и Зелена зона блокира в първия работен ден
Системата за SMS плащане за паркинг в Синя зона и Зелена зона блокира още в първия работен ден, а Йорданка Фандъкова възложи проверка на новата маркировка, защото табели има само на входовете и изходите на улиците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Системата за SMS плащане за паркинг в Синя зона и Зелена зона блокира още в първия работен ден с новите правила за паркиране в София.

„Проблемите вече са отстранени от мобилните оператори“, обяви кметът на града Йорданка Фандъкова, цитирана от Дарик.

От 1 септември престоят в Синя зона, която вече обхваща само идеалния център на града, струва 2 лв. на час с ограничение за престой до 2 часа.

В сила влязоха и правилата за Зелена зона в по-широкия център, където таксата остава по 1 лв. на час, но с ограничение за престой до 4 часа.

Живеещите в центъра получиха гратисен период и ще паркират безплатно автомобилите си до 1 октомври. След това годишната винетка за живеещите в синя зона ще струва 150 лв., а за зелена - 100 лв.

Проблемите с SMS паркирането сутринта са били с получаването на отговор за успешно заплащане в новите зони, уточни Йорданка Фандъкова.

„Бързо са изчистени нещата. Нека хората да не се притесняват. Техните SMS-и са били приети, просто те не са били информирани обратно“, обясни градоначалникът.

Столичният кмет каза, че е възложила проверка на новата маркировка, защото табели има само на входовете и изходите на улиците.

„Не можем да искаме на всяка крачка да има табели, защото това загрозява и визията на града. В същото време хората трябва да са информирани“, посочи тя.

От понеделник има цветна маркировка при навлизането в зона за платено паркиране, информира още Йорданка Фандъкова и призова протестите на гражданите срещу новите правила да се водят в залите на Столичната община.

„Не мога да приема, че ще се правят протести в момент, в който се води диалог, в който няма дори предложени конкретни решения“, коментира кметът.

Няма постъпило официално предложение от гражданите за по-евтина Синя зона, каза още Фандъкова.

„Сред предложенията има и такива, които не са много подходящи. Например да се намали зоната за пешеходци на тротоарите“, даде пример тя.

Кметът припомни, че на сесия на Столичния общински съвет на 13 септември ще се дискутират всички постъпили предложения по темата.

#паркиране #София #Синя зона #Зелена зона #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници