ОИСР: Никой няма да напуска еврозоната

ОИСР: Никой няма да напуска еврозоната
Нито една страна няма да напусне еврозоната, но самата система е изправена пред предизвикателства, обяви генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия на форум в Словения. Снимка: bbc.co.uk
A A+ A++ A

Нито една страна няма да напусне еврозоната, но самата система е изправена пред предизвикателства, обяви генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия на форум в Словения.

Над 300 експерти, сред които двама премиери и девет външни министри, се събраха в словенския курорт Блед на двудневна среща – стратегически форум, който ще търси решение за излизане от кризата в еврозоната.

Участниците в седмата поред среща в този формат ще обсъждат и ролята на Европа в съвременния свят.

Форумът е организиран от МвнР на Словения и Центъра за европейска перспектива в Словения, предаде БГНЕС, позовавайки се на агенция СТА.

Генералният секретар на ОИСР Анхел Гурия заяви, че еврозоната ще остане стабилна въпреки днешната криза.

Според него ЕЦБ трябва да се намеси по-сериозно за овладяване на кризата, защото използваните до момента финансови инструменти не са достатъчни.

ЕЦБ трябва да започне с програмата за неограничено изкупуване на дълга колкото е възможно по-бързо, смята още Анхел Гурия.

Участниците във форума ще дебатират в още пет панела за времето след кризата, за Арабската пролет, за ролята на Китай при разрешаването на еврокризата, за предизвикателствата пред ЕС в Югоизточна Европа и за бъдещето на Афганистан след 2014 г.

#еврозона #ЕС #Словения #ОИСР #Анхел Гурия #ЕЦБ #Арабска пролет #Китай #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници