Лекар и двама санитари сред новите заболели, общо са 1387! Мутафчийски: Бъдете благодарни, че ни има и ви спасихме от ада

Лекар и двама санитари сред новите заболели, общо са 1387! Мутафчийски: Бъдете благодарни, че ни има и ви спасихме от ада
A A+ A++ A

1387 са общо потвърдените проби за коронавирус у нас, изнесе данни на сутрешния си брифинг генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Сред новите заразени има три медицински лица - лекар, тестван в Софиямед и двама санитари от Пирогов.

Шефът на щаба разкри, че военният парад на Гергьовден тази година няма да се проведе в познатия формат. Той бе раздразнен и от въпроси на репортера от 7/8 ТВ и обяви: "Това, че досега в България няма камиони с трупове и парковете не са се превърнали в морги е заслуга на предприетите от нас мерки. Бъдете благодарни, че ви спасихме от ада".

Мутафчийски изказа и песимистични прогнози за летния сезон, не само у нас, а и в цяла Европа. Той обяви ранният летен сезон за тотално изпуснат.

39 са новите случаи на коронавирус за денонощието, 14 души са настанени в болници, активните области в страната са 11.

Активните случаи към момента са 1107. 1128 теста са направени през изминалия ден, стана ясно от думите на генерала. Той съобщи, че за изминалата седмица общият брой на тестовете е 5312.

През изминалото денонощие 11 новозаразени има в София, 4 от тях са в болница – в „Пирогов“ и във ВМА.

Във Видин също има 11 случая. В Пловдив и в Кюстендил има по 4 нови, в Сливен и Пазарджик – по двама. В Плевен, Благоевград, Габрово, Хасково и Ямбол има по един нов случай.

Момиче на 16 години и момче на 15 години са новозаразените деца. Момичето е от Благоевград, а момчето от Хасково.

Общият брой на жертвите до момента с установена ковид-инфекция у нас са 58. Последните два случчая на починали са от Видин, става дума за пациенти от неврологичната клиника – жена и мъж над 70 години с множество придружаващи заболявания.

В болница към този момент се намират 301 души. В София има най-много заразени – 691 случая, от които 152 са в болница, 21 са в интензивни отделения.

От началото на епидемията общият брой на излекуваните пациенти е 222-ма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници