Тръмп обърна палачинката: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Тръмп обърна палачинката: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти
A A+ A++ A

Най-влиятелният човек на планетата -Доналд Тръмп, обяви, че не е говорел сериозно, когато предложи да се инжектират болни хора с дезинфектант. Президентът на САЩ предизвика бурни коментари и редица предупреждения от производители, когато сподели идеите си как да се лекува COVID-19.

Сега Тръмп твърди, че изказванията му били саркастични, а не предлагал наистина опасни действия за здравето на хората. Въпреки че очевидно говореше на лекарите, които бяха с него на пресконференцията, сега милиардерът казва, че всъщност говорел на журналистите и се шегувал. А след редовния брифинг снощи, президентът си тръгна без да отговаря на въпроси както обикновено.

„Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, също като теб. Исках да видя какво ще стане. Дезинфектантът работи върху ръцете. И аз задавах въпрос на един журналист, който беше там вчера. Преди това докторите ми бяха казали, че вирусът се задържа между 3 и 6 часа на твърди повърхности, а на слънце или с препарат умира за по-малко от минута. И затова зададох саркастичен въпрос на репортери за дезинфектант за вътрешна употреба”, разясни Тръмп.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници