Кутев се извини за „измисления“ СПИН скандал в БСП

Кутев се извини за „измисления“ СПИН скандал в БСП
Извинявам се на всички социалисти, които не могат да си вършат работата заради измисления скандал от последните дни, казва Антон Кутев в свое изявление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Антон Кутев се извини на всички социалисти за скандала, предизвикан от неговото сравнение между социализма и болестта СПИН.

„Извинявам се на всички социалисти, които не могат да си вършат работата заради измисления скандал от последните дни," казва Антон Кутев в свое изявление, разпространено от пресцентъра на БСП.

В интервю Антон Кутев заяви, че социализмът е като СПИН – предава се по наследство или по полов път, а изказването му предизвика редица яростни реакции в редиците на БСП.

„Съжалявам, че вместо да звучат нашите алтернативни предложения и критики към ГЕРБ, обществото се занимава с несъществена и изкривена дискусия. Съжалявам, че дадох повод на определени хора да демонстрират лични амбиции и неосъществени схеми от преди Конгреса за сметка на социалистическите ценности. Съжалявам, че думите ми се използват във вреда на БСП. Съжалявам, че някои хора се почувстваха обидени от това, че проявих ирония към собственото си семейство. Като политик съм си направил изводите," казва Антон Кутев.

Преди дни от Контролната комисия на БСП препоръчаха на Антон Кутев да се извини и то незабавно и недвусмислено заради това, че сравни партията със СПИН.

Изказването на червения депутат предизвика няколко по-бурни реакции в редиците на социалистите и дори искания той да си подаде оставката.

„Ние не сме нито инквизиция, нито цензор, ние сме партиен орган, който не може да наказва социалисти заради непремерени изказвания или тъпи вицове, още повече, че ако следваме подобна логика някои от другите партии ще останат съвсем без членове," коментира Мая Манолова.

Тя припомни изказванията на някои членове на кабинета за „лошия човешки материал" и за „шибания народ".

„Антон Кутев би следвало да брои до 10 преди да произведе следващия гаф," препоръча Мая Манолова.

#Антон Кутев #БСП #социализъм #СПИН #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници