Най-ниският мъж за първи път срещна най-ниската жена

Най-ниският мъж за първи път срещна най-ниската жена
72-годишният Чандра Бахадур Данги и 18-годишната Джиоти Амге се видяха за първи път при представянето на новата Книга на рекордите Гинес. Снимка: nydailynews.com
A A+ A++ A

Най-ниският мъж в света за първи път се срещна с най-ниската жена в света при представянето на новата Книга на рекордите Гинес.

72-годишният Чандра Бахадур Данги и 18-годишната Джиоти Амге се видяха за първи път, предаде БГНЕС.

Макар да ги делят няколко поколения, Чандра, който е от Индия и е висок 54,61 см, си пасна много добре с Джиоти от Непал, която е висока 62 см.

Джиоти, която страда от форма на нанизъм, наречена ахондроплазия, няма да порасне повече от сегашния си ръст. Заради размерите си тя трябва да носи специално направени за нея дрехи и бижута.

Джиоти спи в малко легло и използва специални чинии и прибори, за да се храни. Обича модата и грима и в момента преследва мечтата си да стане успешна актриса. Вече е участвала в няколко индийски филма.

„След като бях призната от Книгата на рекордите Гинес, успях да посетя много различни страни. Обичам да пътувам. Посетих Япония и части от Европа и сега нямам търпение да отида във Великобритания," сподели Джиоти.

През февруари тази година Чандра Бахадур Данги от Непал се появи на първите страници на вестниците от цял свят, след като беше коронясан като най-ниския мъж в света. Той е на 72 години и тежи само 14,5 кг. Преди оповестяването на рекорда Чандра прекарал целия си живот в отдалеченото планинско село в Непал Римколи, на около 402 км западно от Катманду.

„Много съм щастлив, че бях признат от Книгата на рекордите Гинес и че името ми е вписано в книгата. Това е голямо нещо за семейството ми, за селото ми и за страната ми. Много съм щастлив," заяви той.

„Това беше необикновен момент. И двамата са толкова невероятни хора. Всички знаят, че това беше специален момент, атмосферата беше магическа," заяви представителят на Книгата на рекордите Марко Фригати.

#Гинес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници