Депутатите обсъждат Закона срещу мерките за коронавируса

Депутатите обсъждат Закона срещу мерките за коронавируса
A A+ A++ A

Законът за мерките при извънредното положение влезе в пленарна зала. Депутатите решиха да отложат гласуването, за да разгледат предложението на БСП да има мораториум върху спирането на тока и водата на гражданите, които не могат да платят сметките си. Заседанието в Народното събрание започна с половин час закъснение, а дебатите продължават вече повече от 2 часа. 

Стана ясно, че ГЕРБ ще предложат между първо и второ четене текстът, който предвижда санкции за медици, отказали да лекуват пациенти, заразени с COVID-19, да отпадне. Все още не е ясно как ще гласуват от ДПС и ВОЛЯ. От ВМРО заявиха, че ще подкрепят законопроекта.

„Искам още веднъж да призова да бъдем отговорни и дисциплинирани. Справянето със законодателната рамка, ще даде възможност България да овладее епидемията“, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„Щв гласуваме „въздържали се“. Държавата прехвърля всички отговорности на рабтници, работодатвли, лекари, но не поема никакви. Солидарността липса“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Очакванията на БСП са свързани с това в рамките на 2-3 дни да бъдат решени всички проблеми. Няма как това да се случи“, заяви Хасан Адемов от ДПС.

Ще се предложи променените текстове да влязат в законопроекта най-късно до 18:00 ч. в сряда. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници