БСП иска изслушване на Борисов за атентата в Бургас

БСП иска изслушване на Борисов за атентата в Бургас
В четвъртък депутатът от БСП Ангел Найденов разясни приоритетите на БСП през новия политически сезон.
A A+ A++ A

Парламентарната група на Коалиция за България ще поиска изслушване на премиера Бойко Борисов пред депутатите в Народното събрание за атентата в Бургас от 18 юли.

Искането е по повод крайния срок, определен от президента Росен Плевнелиев за даване на информация за резултатите от разследването на терористичната атака срещу израелски туристи – 15 септември, съобщи депутатът от БСП Ангел Найденов.

От Коалиция за България държат изслушването да бъде на открито заседание на парламента, предаде БГНЕС.

В четвъртък от БСП разясниха приоритетите си през новия политически сезон.

Основният е референдума за АЕЦ „Белене", подписката за инициирането на който беше внесена през юли, а от партията очакват проверката на ГРАО на данните на участвалите граждани да бъде готова не по-късно от септември.

Коалиция за България се ангажира да направи редица предложения в Законопроекта за държавния бюджет за 2013 г., който трябва да бъде внесен в Народното събрание до началото на октомври.

„Особен акцент в предложенията, които ще бъдат направени, ще поставим върху доходите на българските граждани. Настояваме за еднократно компенсиране на доходите на пенсионерите със 150 лева и индексиране на пенсиите минимум с 11%," обясни Ангел Найденов.

Левицата ще иска увеличаване на средствата за активни мерки за пазара на труда с особен акцент върху младежката безработица.

БСП ще иска повишаване на минималната работна заплата през следващата година, както и увеличаване на максимален осигурителен праг от 2000 лв. на поне 3000 лв.

От партията коментираха и предстоящите промени в правилника за дейността на Народното събрание, с които ще се създаде комисия за контрол на ДКЕВР.

„Със създаването на тази комисия се крие желанието на мнозинството да споделят отговорността за пазара на енергийни ресурси и се крие желанието да се пренасочи гнева на хората към всички партии. Комисията ще бъде регистратор на това, което се случва на пазара на горива," заяви Ангел Найденов.

#БСП #атентат #Бургас #Бойко Борисов #терористична атака #Бюджет 2013 #безработица #ДКЕВР #Ангел Найденов #референдум #АЕЦ „Белене" #подписка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници