Без паника, но информирани!

Без паника, но информирани!
A A+ A++ A

Нека запазим спокойствие, но да бъдем информирани!

Напоследък в България все повече набира сила едно движение, което е против информацията за коронавируса. За тези хора всяка следваща информация е всяване на паника и застрашаване на досегашния им начин на живот. Разбира се, за никой нормален човек не е приятно да бъде спрян да прави нещата, които обича - да пътува, ходи на театър, кино, фитнес и т.н. Но ако знаете, че това ще облекчи ситуацията, ще помогне за спирането на бързото разпространение на заразата и ще спаси много хора?  Няма ли значение това? Няма ли да ни накара да се ограничим, за да помогнем както на себе си, така и на другите около нас?

Напоследък започнахме да си даваме много прибързани заключения, без да сме достатъчно информирани срещу какво се изправяме и дали това е "просто грип", "засяга само много възрастните хора" или "всичко е просто паника, създадена от медиите".

Преди да обвините всеки изпречил се на пътя на нормалния ви досегашен живот, нека погледнем сегашната статистика в момента на писане на този текст. Подчертавам сегашната, защото може когато вие четете този текст цифрите да са се увеличили. И не, с това не целя да внасям паника, а ми се иска просто повече хора да бъдат информирани за случващото се, да не си вадим прибързани заключения и да бъдем малко по-внимателни и загрижени за нашето здраве и това на околните.

В момента на писане статистиката сочи - 116 246 случая, от които 64 633 възстановили се и 4089 починали.

 

От 47 524 активни случая - 5 788 са в сериозно или критично състояние.

 

 

От следващите 2 таблици пък можем да видим кои хора са най-засегнати.

 

Това е и статистиката на най-засегнатите страни по света.

Нека видим и малко мнения на професионалисти, за да можем да си изградим своя собствена картина за ситуацията.

За вас това може да са само цифри, но за някои това са близки хора, роднини и приятели...

За вас може да е успокоително, че засяга най-вече възрастните, но не са ли това родителите ни?

Нека се замислим и да бъдем една идея по-предпазливи и под по-предпазливи нямам предвид да изкупим всички медицински маски и да се запасим с храна за месеци напред... 

 

Автор: Александра Любова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »