Какви травми причинява 8-часовият работен ден?

Какви травми причинява 8-часовият работен ден?
Според лекарите 8-часовата работа пред компютър уврежда мускулите и ставите и прави хората по-уязвими от сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет. Снимка: ipvs.com.au
A A+ A++ A

Учени от Университета в Сидни съставиха списък с най-честите травми, които сполетяват работещите пред компютър за 8 или повече часа.

Близо 85% от работещите в офис, които прекарват пред компютър повече от осем часа дневно, изпитват болки във врата, сочи изследването на австралийските учени, цитирано от БГНЕС.

75% изпитват болки в раменете, а 70% се оплакват от болки в долната част на гърба.

Учените отбелязват, че от 1980 г. насам дизайнът на мебели коренно се е променил, с цел да облекчи симптомите на хората, които прекарват целия ден седнали в една и съща позиция на тялото.

Но според проучванията ергономичните офис мебели не намаляват болката на служителите. Те продължават да се оплакват от заседналия си начин на живот, дори и да работят в модерен офис.

Според лекарите 8-часовата работа пред компютър уврежда мускулите и ставите и прави хората по-уязвими от сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване и диабет.

#учени #компютър #болки #травми #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници