Популярен чудак загина с ракета, докато опитваше да докаже, че Земята е плоска

Популярен чудак загина с ракета, докато опитваше да докаже, че Земята е плоска
A A+ A++ A

"Лудия" Майк Хюз е загинал в катастрофа със самоделната си ракета. Инцидентът е бил заснет от екип на "Дискъвъри Чанъл", съобщи Си Ен Ен. На видеото, публикувано в сайта TMZ, се вижда как още при излитането на ракетата от нея се откъсва парашутът ѝ. 19 секунди след старта ракетата се разбива с висока скорост в земята.

"В този труден момент нашите мисли и молитви са със семейството и приятелите на Майк Хюз. Мечтата му беше да направи този полет и Science Channel беше там, за да хроникира неговото пътуване", се казва в изявление на тв канала, посветен на науката, цитиран от "Сега".   

Според уебсайта на "Дискъвъри Чанъл" "Лудия" Майк Хюз е направил фаталния си полет за снимките на новата поредица на Science Channel, наречена "Астронавти самодейци".

Преди три години Хюз успя да се издигне с друга саморъчно направена ракета на височина 500 метра, която не беше достатъчна, за да докаже със снимки теорията си, че Земята е плоска. Тогава парашутите му не успяха да смекчат достатъчно приземяването му, но той се отърва само с леки наранявания. 

Майк Хюз се надяваше да разработи ракета, която да го изстреля на височина 100 км до мястото, където се смята, че земната атмосферата среща космическото пространство. Разбира се, имаше и други начини да провери каква е формата на Земята, но той си беше избрал този.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »