Грипът дойде! Епидемия в 5 общини в Благоевградско

Грипът дойде! Епидемия в 5 общини в Благоевградско
A A+ A++ A

Грипна епидемия в пет общини от Благоевградска област обяви Районната здравна инспекция. В Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово заболеваемостта от грипния вирус рязко се е увеличила.

От понеделник, 27 януари учениците излизат в 5-дневна ваканция, съобщи д-р Веселка Мончева. „Това се наложи, тъй като заболеваемостта скочи над критичната стойност, както в Благоевград, така и в останалите общини. Там ще бъдат въведени всички забранителни мерки, свързани с грипната епидемия, естествено и учениците ще бъдат пуснати в грипна ваканция от 27 до 31 януари", обясни тя пред БНР.

По думите ѝ грипът засяга традиционно малките деца на възраст от 0 до 4 години, както и деца от 5 до 14-годишна възраст."След проверка на РЗИ в детското отделение на благоевградската болница е установено, че леглата не достигат. Пуснали сме писмо до Здравната каса да се увеличат леглата там, където има нужда от това", допълни д-р Мончева, цитирана от БТА.

В Симитли също е увеличен броят на заболелите, но засега грипът не е достигнал критични стойности. В останалите общини обстановката е нормална.Припомняме, че грипна епидемия вече е обявена на територията на кюстендилските общини Дупница и Сапарева баня, както и в Монтана и Бургас. Тази седмиа е неучебна за учениците в Лом заради грипна ваканция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници