Рускиня-джигитка нарита полицай в Пловдив, а съдът я усмири с интересна присъда

Рускиня-джигитка нарита полицай в Пловдив, а съдът я усмири с интересна присъда
A A+ A++ A

Рускинята Земфира Илиева, която ритна полицай в Пловдив и не се подчини на полицейското разпореждане, даде изцяло нови показания на делото срещу нея. Темида определи наказание на рускинята - условна присъда от 7 месеца с изпитателен срок от 3 години. Наложи й и пробационна мярка за овладяване на гнева - 3 години.

В бюлетина на МВР случаят бе описан така:

"Жена е задържана за проявена агресия към служител на реда в Пловдив. Около 14 часа, при преминаване покрай магазин на бул. “Пещерско шосе" автопатрул на Второ РУ се намесил, за да прекрати неоснователното продължително натискане на клаксон на лек автомобил "Рено“ - шофьорката била изнервена, че пътят й е препречен от спрял за малко автомобил. Дамата зад волана не само отказала да се подчини на отправеното полицейско разпореждане, но и при слизане от автомобила, ритнала единия от униформените. 43-годишната е отведена в районното управление и задържана за срок до 24 часа".

В съдебната зала  Земфира заяви, че не е удряла полицая Христо Димов и не е извършила нарушение, пищат колегите от plovdiv24.bg. Тя каза, че служителя на Второ районно не се е представил и тя дори не  е разбрала, че е униформен. По думите й, тя е бързала да се прибере вкъщи, но паркирал камион пред магазина до дома й е пречил на преминаването й. Земфира заръчала на шофьора на камиона, който зареждал стока да премести го премести, но той отказал. Тогава тя започнала да натиска клаксона на автомобила си.

Служителят на 2 РПУ Христо Димов отишъл и започнал да й дърпа телефона, тъй като рускинята снимала видео, за да пусне жалба за неправилното паркиране на автомобила. Жената не разбрала,че е полицай, защото той не й се представил. По думите й, Димов я блъснал и телефонът на жената паднал. Полицаят дори опитал да я удари, а тя се защитила. Когато униформеният поискал личната й карта, дамата заявила, че първо ще паркира и след това ще я представи. Според дамата, пристигнал втори полицай и без да я изчакат да покаже документа си за самоличност, органите на реда й сложили белезници. 

Съдията, обаче прочете показанията, които Земфира е дала през 2019 година и те са коренно различни. Тогава жената е признала изцяло вината си и е обяснила, че реално е оказала съпротива на органите на реда. заявила е, че е знаела, че са полицейски служители.

Когато магистратите я попитаха за разминаването в думите й, Земфира каза, че вече не си спомняла добре какво е обяснявала миналата година. 

Прокурорът припомни, че има видео, която ясно показва действията на подсъдимата. Той подчерта, че жената има пренебрежително отношение към реда на обществото, дръзко и нахално поведение и е нанесла средна телесна повреда да полицая. Той поиска на Земфира да бъде наложено наказание - условна присъда от 3 години с 5-годишен изпитателен срок.

Защитникът на Илиева сметна искането на прокуратурата за неоснователно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници