Републиканците официално издигат Ромни за кандидат-президент

Републиканците официално издигат Ромни за кандидат-президент
Въпреки стотиците милиони долари, вложени в предизборната кампания, Мит Ромни не успя да изпревари действащия президент Барак Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Националният  конгрес на Републиканската партия на Съединените щати се открива официално в Тампа, щата Флорида.

По време на форума Мит Ромни официално ще бъде номиниран за кандидат-президент на президентските изборите на 6 ноември, съобщиха информационните агенции, цитирани от „Медиапул”.

Конгресът ще бъде открит, но заради приближаващата тропическа буря „Исаак" делегатите ще бъдат разпуснати до следобед на следващия ден.

Във форума на републиканците участват 2286 делегати и 2125 техни заместници от всички американски щати. За конгреса са се акредитирали 15 хиляди журналисти.

Движението „Окупирай" съобщи, че кортеж от автомобили на негови протестиращи ще пристигне в Тампа, където ще има протести всеки ден, предаде БНР.

Конгресът се свиква 11 седмици преди изборите. Въпреки стотиците милиони долари, вложени в предизборната кампания, Мит Ромни не успя да изпревари действащия президент Барак Обама.

Последните допитвания показват, че бившият бизнесмен и бивш губернатор на Масачузетс  има подкрепата на между 39-47% от анкетираните, а Обама – на 46-52%.

#Републиканската партия #Съединените щати #Тампа #Флорида #Мит Ромни #Исаак #Окупирай #Барак Обама #Президент на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници