Три книги за жените на президента Оланд хит във Франция

Три книги за жените на президента Оланд хит във Франция
Две от книгите са посветени на настоящата първа дама журналистът Валери Трирвильор. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Три книги се очертава да се превърнат в сензация във Франция, защото са посветени на жените в живота на френския президент Франсоа Оланд, пише вестник „Кориере дела сера".

Две от тях са биографии на първата дама, приятелката на Оланд – Валери Трирвильор, а третата е посветена на бившата половинка на Оланд, майката на четирите му деца Сеголен Роаял, предаде Дарик радио, позовавайки се на френското издание.

Първата от трите книги излиза във вторник и е озаглавена „Между два огъня". Нейни автори са журналистките Анна Кабана от сп. „Поан" и Ан Розеншер от сп. „Мариан".

В нея те анализират слабостите и страданията на Трирвильор и показват как стремежът й да съчетае ролята на журналист с тази на първа дама не може да се осъществи, защото двете роли понякога са несъвместими.

В книгата двете авторки се спират по-специално на гафа на Трирвильор от юни, когато тя подкрепи в „Туитър” опонент на Сеголен Роаял.

Това, според журналистките, е било действие, подтикнато от натрупаната горчивина на Валери към Сеголен заради годините, в които първата е трябвало да живее почти нелегално с Оланд и заради това, че Роаял се опитала да я уволни от сп. „Пари мач", където работи.

За да й върне „жеста", Трирвильор се опитвала всячески да попречи на издигането на Роаял до лидерски или министерски постове и туитът й от юни имал желания ефект, се посочва в книгата.

Втората книга, посветена на първата дама, се нарича „Валери Трирвильор – сърцето на славата".

Тя е също дело на двама журналисти – Аликс Буиаге от телевизия Франс 2 и Кристоф Якубишин, директор на френското радио Ер Ем Се.

Книгата ще се появи на пазара през октомври, но нейните автори вече започнаха да обещават скандални разкрития, допълва БТА.

Третата книга, озаглавена „Бившата", е посветена на Сеголен Роаял. Тя е на Силвен Кураж, главен редактор на „Нувел обсерватьор", и ще се появи на пазара в сряда.

В нея авторката е насочила вниманието си върху Сеголен Роял в качеството й на „бивша" (бивш кандидат за президент, бивша първа дама и бивша водеща фигура в Социалистическата партия).

#Франсоа Оланд #Президент на Франция #Франция #Валери Трирвильор #Първа дама #Сеголен Роаял #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници