Борисов: Роднините на моряците от „Св. Николай” няма за какво да ми се сърдят

Борисов: Роднините на моряците от „Св. Николай” няма за какво да ми се сърдят
Роднините на моряците, арестувани в Испания, няма за какво да ми се сърдят, коментира Бойко Борисов в Шабла, където откри обновения градски парк. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Роднините на арестуваните в Испания български моряци от кораба „Свети Николай” няма за какво да се сърдят на премиера Бойко Борисов, обяви самият той в Шабла, където откри обновената градска градина.

Той отбеляза, че е разговарял с всички и им е заявил, че посолството на България в Испания е отворено, министри са били командировани на място, а всеки, който съдейства на правосъдието, съответно ще бъде с по-лека присъда или освободен.

Всичко зависи от съдебната система на Испания – държава от Европейския съюз, в чиито решения България отдавна не се съмнява, посочил още Бойко Борисов при срещата си с близките на моряците.

21 български моряци от екипажа на кораба „Свети Николай” бяха задържани при операция „Спартан” край бреговете на Испания на 15 август, като на борда на плавателния съд бяха открити близо 3 тона кокаин.

„Оттук нататък какво да кажем - кораб с 3 тона кокаин. Няма никакъв друг товар на него, колко пъти да обяснявам!,” коментира още Борисов, цитиран от Радио „Фокус”-Варна.

Преди дни семействата на задържаните в Испания 21 моряци от кораба "Св. Николай" разкритикуваха премиера Бойко Борисов, че изобщо не е запознат с корабното дело, коментира прибързано и че от българска страна не е имало разследване.

Семействата заявиха, че афишираните твърдения, че корабът е бил наблюдаван от 8 месеца, са несъстоятелни.

На срещата в Министерски съвет на 22 август премиерът обявил за виновни техните близки (моряците), без да изчака приключване на процеса в Испания.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите са създали в обществото мнение, че моряците са виновни.

„Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика,” казаха преди дни роднините.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници