Борисов похвали Шабла за финансовата стабилност, отпусна още 400 000 лв. на града

Борисов похвали Шабла за финансовата стабилност, отпусна още 400 000 лв. на града
При откриването на обновения градски парк в Шабла Бойко Борисов похвали общината за финансовите й резултати и като жест отпусна още 400 000 лв. за ремонт на читалището. Снимка: МЗХ
A A+ A++ A

Община Шабла е финансово най-дисциплинираната в България, отбеляза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновения парк по случай празника на града.

Паркът е изграден по проект от Програмата за развитие на селските райони. Стойността му е 1 369 113,60 лева.

„След като един човек знае да харчи толкова, колкото има, и решава проблемите със средствата, които дават еврофондовете, а и чрез съфинансирането от държавата, ще среща моята, а и на кабинета пълна подкрепа,” каза Бойко Борисов, цитиран от Радио „Фокус”-Варна.

Като жест за добре изпълнения проект за обновяване на градския парк, премиерът обяви, че държавата отпуска допълнителни 400 000 лв. за ремонт и на читалището в града.

В церемонията компания на министър-председателя правеше земеделският министър Мирослав Найденов, а сред официалните гости бяха транспортният министър Ивайло Московски, областният управител на Добрич Желязко Желязков и кметът на Добрич Детелина Николова.

Шабленска тузла със съдействието на Министерство на здравеопазването, ще бъде прехвърлена на Община Шабла, за да бъде поддържана и използвана, вместо да пустее, съобщи още Бойко Борисов в крайморския град.

Той отбеляза също, че републиканският път към Шабла е вече направен и „доста добър”, за разлика от преди няколко години.

Премирът заяви също, че правителсвтото е изключително удовлетворено от това, което е направено в предходните години за българската археология у нас, особено по южното ни Черноморие.

Намерението е сега проектите да обхванат и териториите на север, в района на Шабла и Дуранкулашкото езеро, така че Шабла да стане туристическата, археологическа атракция на страната.

Желанието е да бъдат опазени и представени по достоен начин най-старите селища с каменна архитектура в района на село Дуранкулак.

Проектите ще бъдат разгледани през следващата седмица в Министерски съвет, а финансирането ще се обсъди в началото на септември.

Целта е следващото лято туристи да избират района на Шабла и да имат възможността да го опознават и да му се насладят, отбеляза още премиерът Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #Шабла #читалище #Мирослав Найденов #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници