Серия терористични атаки в Европа

Серия терористични атаки в Европа
A A+ A++ A

Втора атака с нож в европейски град за послединте часове. Трима души бяха ранени на главната търговска улица в холандския град Хага. 

В изявление полицията съобщи, че издирва мъж на около 45-50 години и го описа с дума, която често се изпорлзва за хора от северноафрикански произход. Според властите, той носел шал и сив анцуг. 

Говорителка на полицията каза по телефона за АП, че за момента не е ясно дали става въпрос за тероризъм.

Службите за спешна помощ са на мястото. Нападението е извършено в момент, когато главната улица в Хага е била пълна с хора, дошли да пазаруват изгодно, възползвайки се от "черния петък".

Двама души бяха убити, когато мъж, носещ фалшиво взривно устройство, е нападнал хора с нож, преди да бъде прострелян на Лондонския мост, съобщиха британските медии в петък, цитирани от AFP.

BBC цитира неназовани правителствени източници за на загиналите но засега няма официално потвърждение от столичната полиция.

Британският премиер Борис Джонсън ще проведе спешни разговори по сигурността по-късно в петък, съобщи неговият кабинет, след като двама души са загинали от терористично нападение в центъра на Лондон.

"Комитетът КОБРА ще се събере в 21:30 часа местно време (23:30 часа българско време)и ще бъде председателстван от министър-председателя", заяви говорител на Даунинг стрийт, цитиран от +Фокус".

Северната гара в Париж за кратко беше евакуирана в петък вечерта заради подозрителен пакет. Според железопътната компания днес това е бил вторият или третият сигнал за деня.

Гарата е останала затворена само за 40 минути и то част от нея. Движението на влакове не е било засегнато. В социалните мрежи много потребители на интернет публикуваха снимки и видеоклипове, показващи хора извън евакуираната станция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници