ВОЛЯ към Борисов: Правителството да отпусне по 40 лева за Коледа и на децата

ВОЛЯ към Борисов: Правителството да отпусне по 40 лева за Коледа и на децата
A A+ A++ A

По 40 лева за Коледа да получи всяко българско дете, поискаха депутатите от ВОЛЯ. От името на парламентарната група Елена Пешева призова от трибуната министър-председателя Бойко Борисов да разпореди паричната помощ. Елена Пешева припомни, че от два месеца ВОЛЯ работи по пакета законопроекти „Майка и дете“. Той е в подкрепа на родителството, семейството и децата. „Българският избирател в този мандат не ни постави в ролята на управляващи, а на опозиция, но въпреки това не можем да стоим безучастни като гледаме как се топи нацията. За съжаление, Вашият ресорен вицепремиер от НФСБ, вече трета година не предприема никакви мерки в тази посока.

Затова ние подехме и инициативата „Пътна карта на детското щастие“, чрез която ще предложим модерни управленски политики за защита и благоденствие на нашите деца. Както разбирате, тази тема за нас е приоритет“, заяви депутатката Елена Пешева. Тя увери, че ВОЛЯ работи с огромно желание по тези проекти, не само защото дамите в групата са майки, но и отговорни политици и най-вече родолюбци. Пешева уточни още, че днес взима думата по конкретен повод, отново свързан с положението на децата. Той е провокиран от съобщението на Борисов, че правителството отпуска по 40 лева коледна надбавка на всички български пенсионери. „Въпреки че това са крайно недостатъчни пари за нашите бащи и майки, ние Ви подкрепяме в тази стъпка, но от името на парламентарната група на ВОЛЯ Ви призовавам да направите същото и за всички български деца.

Така ще покажете, че Коледата е празник, на който държавата трябва да се погрижи и за най-малките си граждани. Ние сме сигурни, че дамите в правителството, както и жени ГЕРБ ще ни подкрепят“, каза още Елена Пешева. Тя припомни твърдението на Борисов, че държавата е в отлично финансово състояние. „Щом е така, предполагаме, че няма да има проблем да се разпоредите в полза на децата“, заяви Елена Пешева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници